Smart building automatisatie

Master Chips heeft een compleet gamma producten geschikt voor gebouwmonitoring en gebouwautomatisatie. We gaan hierbij van het ontginnen van de data via sensoren, het versturen van deze data door middel van verschillende netwerken en protocollen, tot het sturen van de automatisatie (via PLC) en datavisualisatie van alle gegevens op een Cloud gebaseerd platform.

Onder het motto “Good Products, Better Solutions” biedt Master Chips niet enkel goede producten aan, maar denken we ook mee om te komen tot de best mogelijke oplossing voor de klant. Zowel met de Hard- als Software oplossingen wil Master chips steeds zo open mogelijk zijn en het mogelijk maken dat elke klant volledig kiest wat voor hen het best geschikt is. Indien hierbij integratie nodig is van 3th party hardware of software, vormt dit geen enkel probleem.

Master Chips wil als value added partner tevens elke klant helpen bij het integreren van de producten in hun proces.

Bouwstenen van een smart building project

Ieder building automation project bestaat uit verschillende componenten die we kunnen onderbrengen in bovenstaande 4 categorieën. Elk van deze categorieën kunnen apart of als een volledige oplossing worden aangekocht. Door de openheid van onze producten kunnen ook bestaande schakels mee geïntegreerd worden zoals bv. reeds bestaande sensoren, PLC’s en zelfs een Cloud platform.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een demo !

Sensoren

Master Chips heeft een compleet gamma aan sensoren met betrekking op gebouwbeheer en/of gebouw automatisatie. Dit omvat o.a. temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, bewegingsdetectie, deurcontacten, pulstellers en alle andere mogelijke omgevingssensoren die data kunnen capteren.

Deze sensoren zijn steeds beschikbaar in zowel bedrade als draadloze technologieën. Enkele veel gebruikte technologieën door Master Chips aangeleverd zijn o.a. LoRa, Sigfox, Nb-IoT, LTE Cat M1, 2G-3G4G, BLE, WIFI, 868 MHz, (W-)MBUS, Modbus,…

PLC / IO's

Een PLC is het hart van iedere automatisatie. Hierin wordt iedere sensor en IO verwerkt en de programmatie bepaalt welke sturingen er gebeuren. Voor het gebruik van gebouwautomatisatie PLC’s maakt Master Chips gebruik van toestellen die zowel verkrijgbaar in Codesys versie als met de eigen programmatie software.

Gateway / Router

Om de data van de sensor of PLC naar een cloud platform te verzenden heeft men in sommige gevallen een gateway / router nodig. Deze gaat de data verzamelen en doorsturen naar de cloud. Master Chips heeft voor verschillende toepassingen steeds de geschikte gateway. Dit kan gaan van een simpele ethernet gateway of een cellulaire variant tot een LoRa private gateway. Het type gebruikte sensor en de omgevingsfactoren zullen vaak bepalen welke gateway best geschikt is om de data te versturen.

Cloud platform

Master Chips kan naast het aanleveren van hardware tevens ondersteunen om de data te visualiseren op een Cloud platform. De devices van Master Chips gebruiken steeds een open communicatie waardoor ze op ieder platform geïntegreerd kunnen worden.

Master Chips kan ook helpen om de visualisatie van oudere sensoren op ditzelfde platform mogelijk te maken mits deze een open communicatie gebruiken. Master Chips kan helpen om een platform mee op maat van de klant te maken waardoor dit steeds makkelijk te configureren is.