IoT Sensoren

IoT Sensoren

Sensoren hebben vele gebruiken. Ze kunnen gebruik worden voor het meten van waardes, het registreren van contacten, het aansturen van processen, het creëren van alarmen, etc.

Actieve filters

Iot sensoren gebruik je voor sensordata door te sturen naar de cloud. Master Chips is distributeur van industriële IoT sensoren van verschillende fabrikanten en technologieën.

Als expert in communicatie staat Mater Chips de klanten bij in hun keuze voor de juiste sensoren en type communicatie. Hiervoor hebben we een uitgebreid gamma IOT sensoren die gebruik maken van verschillende communicatieprotocollen zoals o.a. LoRa, Sigfox, Nb-IoT, LTE Cat M1, 868, Bluetooth, IO Link,…

Info IoT Sensoren

Wenst u meer info over de meeste gebruikte Iot sensoren, klik dan op 1 van de onderstaande links!

CO2 sensoren

LoRa CO2 sensor

Sigfox CO2 sensor

NB-iot CO2 sensor

Energie sensoren

Enkelfasige stroomsensor

Enkelfasige kWh meter

Driefasige kWh meter

Puls sensoren

LoRa puls sensor

Sigfox puls sensor

NB-iot puls sensor

IOT Sensoren maken het leven makkelijker

IoT sensoren maken het mogelijk om in de bedrijfs- en privé wereld bepaalde zaken te automatiseren en faciliteren waardoor er efficiënter kan gewerkt worden. Vooral in de bedrijfswereld worden IOT sensoren populairder en steeds frequenter gebruikt. Aangezien deze sensoren een beperkte kost hebben, is de initiële investering beperkt, en kan men snel het resultaat hiervan zien. Waar vroeger menselijke acties vereist waren, kunnen deze sensoren bepaalde zaken gaan automatiseren

IOT Sensoren in de industrie

IoT sensoren worden vaak gebruikt om processen te automatiseren. Op deze manier kan je er bijvoorbeeld makkelijk mee temperatuur meten, pulsen tellen, vibraties monitoren, elektriciteitstellers uitlezen, locatiebepaling doen, enzovoort. De industrie is bij deze koploper bij de uitrol van dergelijke sensoren. De data van deze sensoren wordt verzameld en gevisualiseerd op een (cloud) platform en hieruit kunnen nieuwe inzichten ontstaan.

IOT Sensoren in gebouwautomatisatie / monitoring

IoT sensoren zijn tevens zeer interessant voor gebouwen. Deze zijn sensoren zijn veelal wireless, waardoor de integratie in een bestaand gebouw zeer makkelijk kan verlopen. Door de grote verscheidenheid aan sensoren die reeds bestaat kan zo goed als alles effectief gemeten worden. Een paar use cases die hier veelal terugkomen zijn temperatuur monitoring, CO2 monitoring, deur of raam open/toe, licht aan/uit, bewegingsdetectie, water- gas en elektriciteitsconsumptie, lekdetectie, ….