Filter by

Er zijn 0 producten.

Geen producten beschikbaar.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.

Master Chips beschikt over een gamma NB IOT / LTE Cat M1 sensoren die het de klant mogelijk maken om hun gebouwen / machines beter te monitoren en beheren. Aan de hand van de gecapteerde data kunnen zo visualisaties opgezet worden en tevens alarmen of acties getriggerd worden. 

Aangezien deze technologieën nog vrij recent zijn breiden wij ons gamma nog constant uit. Bent u dus op zoek naar een sensor maar komt deze nog niet voor in onderstaande lijst? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren.

NB-IoT / LTE CatM1 Sensoren

Met de NB IOT / LTE Cat M1 sensoren van Master Chips kan u snel en efficiënt metingen uitvoeren waarmee U een gebouw of machine kan monitoren.

Aan de hand van het NB IOT / LTE Cat M1 communicatieprotocol kunnen de gegevens vervolgens worden verzonden naar een Cloud platform of server van je eigen bedrijf.
Eenmaal de gegevens toegekomen zijn op het platform is het mogelijk om deze data te visualiseren. Hierdoor kunnen er aan bepaalde metingen of waardes gevolgen gekoppeld worden. Zo kan men bijvoorbeeld alarmen per sms of mail versturen bij het overschrijden van een bepaalde waarde, kan men een input / output status wijzigen bij bepaalde acties,…

Sommige sensoren kunnen zelf visueel reeds bepaalde zaken aantonen. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van een LED lichtje of een klein scherm waarop bepaalde gegevens gevisualiseerd worden.

Deze communicatie technologie is ontwikkeld door telecomoperatoren wereldwijd om een antwoord te bieden op de komende technologische uitdagingen en veranderingen. Deze technologieën worden aandien als de voorloper van het 5G netwerk. De bedoeling hiervan, is net zoals LoRa en Sigfox, kleine pakketten data te versturen naar de eindgebruiker.

De ontwikkeling van deze technologie en sensoren is momenteel nog volop bezig. Hoewel de netwerken in België reeds volledig uitgerold zijn, en er een uitstekend bereik is, komen er nog steeds veel nieuwe sensoren en merken op de markt die deze technologieën gebruiken. Master Chips houdt deze ontwikkelingen nauw in de gaten, en is constant op zoek om het gamma van dergelijke sensoren verder uit te breiden

Easy to Use NB IoT / LTE Cat M1 sensoren

De installatie en opstart van een NB IOT / LTE Cat M1 sensor is vaak Plug & Play : In 10 minuten tijd haal je de sensor uit de doos, pas je de configuratie manueel aan, en plaats je deze vervolgens op de gewenste locatie.

De metingen kunnen frequent worden doorgestuurd naar een platform via het desbetreffende netwerk.
In tegenstelling tot Sigfox of LoRa kan men hier frequenter gaan versturen als 1 maal per 10 minuten. De frequentie kan door de eindgebruiker zelf bepaald worden. Echter is het wel van groot belang rekening te houden met het feit of de sensoren extern gevoed worden of al dan niet een interne batterij hebben. Wanneer de sensoren een interne batterij hebben is het niet aangeraden om frequenter data te versturen als bijvoorbeel 1 maal elke 10 minuten.


Door de openheid van onze sensoren kan elk platform of gateway gebruikt worden om de data te visualiseren. Heeft u echter geen eigen platform, dan helpen we hier graag verder mee via ons IOT Cloud Platform.

Deze sensoren worden frequent gebruikt in industriegebouwen, fabrieken, scholen, horeca, publieke plaatsen, steden, geconnecteerde gebouwen, enzovoort.

Waar plaats je een NB IoT / LTE Cat M1 sensor?

Je NB IoT / LTE Cat M1 sensoren plaats je best op 1,5 m boven de vloer op een plaats waar het signaal het gebouw / machine / …  makkelijk kan verlaten. In de meeste gevallen moet het signaal tot aan een antenne raken die zich niet steeds binnen hetzelfde gebouw bevindt. Hiervoor moet het dus naar buiten raken. Om de optimale locatie van een sensor te bepalen voer je tijdens het plaatsen best enkele testen uit, en hou je er rekening mee dat het signaal zich een weg naar buiten moet zoeken. Dit kan via een raam, deur, opening,…

Heb je echter hulp nodig met het plaatsen van deze sensoren? Neem dan gerust contact met op ons op, en we helpen je met veel plezier verder!