Industrial Flash Memory

Master Chips, uw partner voor industriëel geheugen

Master Chips is reeds sinds het ontstaan in 1984 actief in de distributie van industriële geheugenoplossingen in de BeNeLux. Wij hielpen reeds talloze klanten met het vinden en integreren van de best geschikte geheugenoplossingen voor ieders applicatie.

Hiervoor werken we samen met onze vaste partner Cactus Technologies, maar hebben we tevens andere bronnen indien er producten nodig zijn die standaard niet in het gamma van Cactus zitten. 

Master Chips houdt zich uitsluitend bezig met geheugenoplossingen van industriële kwaliteit. Dit wil zeggen dat u zich bij ons geen zorgen hoeft te maken over de betrouwbaarheid van deze producten. U zal nergens bertouwbaardere producten op de markt vinden als diegene verdeeld worden door Master Chips. Dit zowel in de SLC, pSLC, MLC, als in de laatste nieuwe TLC technologieën. Hiervoor hechten we veel belang aan de kwaliteit van gebruikte materialen, als aan het fixed BOM (Bill-Of-Material) principe waarbij de materialen niet gewijzigd mogen worden zonder voorafgaande mededeling van de leverancier. 

Was het nu SLC, pSLC, MLC of TLC geheugen?

Industrieel geheugen komt in veel vormen en maten. Naast de effectieve vormfactor van de geheugenkaarten is er een nog een heel belangrijke factor die de kwaliteit van het geheugen gaat bepalen : het type Nand dat wordt gebruikt. Momenteel zijn deze onder te verdelen in 4 categoriën : SLC, pSLC, MLC en TLC Nand geheugen. Allen hebben hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder wordt per type kort de belangrijkste kenmerken aangehaald.

De afbeelding hiernaast geeft tevens de belangrijkste kenmerken weer.

SLC geheugen heeft de hoogste betrouwbaarheid, maar tevens ook de hoogste kostprijs, en de capaciteit die deze kaarten maximaal halen is laag ten opzichte van de andere technologieën. De TLC Nand technologie daarentegen heeft de laagste betrouwbaarheid, maar tevens de laagste kostprijs en hoogst mogelijke capaciteiten.

Indsutrial memory grade selector

SLC Nand

SLC Nand technologie

SLC Nand Flash geheugen is de oudste en meest betrouwbare vorm van Nand geheugen. Hier word 1 bit per cel weggeschreven.

SLC NAND gaat 20 tot 30 keer langer mee dan MLC NAND en heeft een aanzienlijk betere levensduur en functionaliteit bij extreme temperaturen.

pSLC Nand

pSLC Nand technologie

pSLC Nand Flash geheugen is MLC Nand geheugen dat geprogrammeerd wordt om te functioneren als SLC Nand flash geheugen.

pSLC NAND gaat tot 6 keer langer mee dan MLC NAND.

MLC Nand

MLC Nand technologie

De MLC Nand Flash geheugen oplossingen van Master Chips schrijven 2 bits per cel weg. Hierdoor kan de capaciteit van de geheugenkaarten drastisch verhoogd worden t.o.v. SLC oplossingen. Master Chips' MLC Nand oplossingen zijn door onze industriële focus de meest betrouwbare producten binnen hun domein.

TLC Nand

TLC Nand technologie

De TLC Nand flash technologie gaat 3 bits per cel wegschrijven. Lang werd deze technologie niet als 'industrieel' aanschouwd, maar door alle ontwikkelingen die hierop gebeuren zal het in de toekomst steeds meer binnen de industrie gebruikt worden. deze geeft de hoogste opslagcapaciteiten voor de laagste prijs.

Welk type geheugen u ook verkiest, Bij Master Chips begeleiden we onze klanten met veel pleziervanaf de initiele vraag naar een geheugenoplossing tot aan de effectieve uitrol ervan in hun oplossingen.

Master Chips kopieert tevens geheugenkaarten op grote schaal

Master Chips beschikt over de apparatuur om op grote schaal geheugenkaarten te kopiëren of formateren. Wenst u dus een groot aantal kaarten te bestellen, maar heeft u niet de middelen om deze zelf op een efficiënte manier te programmeren? Besteed dit dan met een gerust hard uit aan ons.

Wenst u meer informatie over onze geheugenoplossingen? Aarzel dan niet ons te contacteren!