Filter by
Geen producten beschikbaar.
Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.
Master Chips beschikt over een compleet gamma Sigfox sensoren die de mogelijkheid geven om allerhande zaken op een geautomatiseerde wijze te monitoren. Aan de hand van de gemeten data kunnen vervolgens visualisaties opgezet worden en tevens alarmen of acties getriggerd worden.
Sigfox sensoren
Met de Sigfox sensoren van Master Chips kan u snel en efficiënt CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, pulsen, dry contacts, waterlekdetectie, beweging en zoveel meer zaken waarnemen en monitoren in een gebouw of machine.
Aan de hand van het Sigfox communicatieprotocol kunnen de gegevens vervolgens worden verzonden naar een Cloud platform of server van je eigen bedrijf.
Eenmaal de gegevens toegekomen zijn op het platform is het mogelijk om deze data te visualiseren. Hierdoor kunnen er aan bepaalde metingen of waardes gevolgen gekoppeld worden. Zo kan men bijvoorbeeld alarmen per sms of mail versturen bij het overschrijden van een bepaalde waarde, kan men een input / output status wijzigen bij bepaalde acties,…
Sommige sensoren kunnen zelf visueel reeds bepaalde zaken aantonen. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van een LED lichtje of een klein scherm waarop bepaalde gegevens gevisualiseerd worden.
Sigfox – Steeds een publiek netwerk
In tegenstelling tot het LoRaWan netwerk kan je met Sigfox geen privaat netwerk opstellen.
Dit wil zeggen dat je steeds gebruik moet maken van het Sigfox netwerk dat beschikbaar is in jouw land / regio.
Wel kunnen er manueel extra Sigfox base stations of repeaters geplaatst worden wanneer het bereik onvoldoende blijkt te zijn. Hoe dan ook dient de data wel steeds opgehaald te worden op de Sigfox backend. Hiervoor is een Sigfox abonnement nodig dat jaarlijks vernieuwd moet worden.
Publiek netwerk :
Bij een publiek netwerk gaan de sensoren gebruik maken van een Sigfox netwerk dat opgezet is door de Sigfox operatoren die actief zijn in dat bepaalde land. Voor België is dit bijvoorbeeld Citymesh. Deze operatoren gaan vervolgens antennes plaatsen over het volledige grondgebied zodoende een Sigfox dekking te gaan voorzien voor hun klanten. Klanten die dit netwerk willen gebruiken dienen vervolgens een maandelijkse/jaarlijkse kost te betalen aan de operator om dit netwerk te mogen gebruiken. Het voordeel hierbij is dat de klant zelf geen gateways of antennes hoeft te voorzien op de locaties waar ze LoRa sensoren willen gebruiken. Het nadeel is dat het moeilijker is om nadien een betere dekking te bereiken indien blijkt dat de signaalsterkte op de locatie waar de sensoren geplaatst worden onvoldoende is. Hiervoor kan men dan wel repeaters of micro base stations bij plaatsen.
Easy to Use Sigfox sensoren
De installatie en opstart van een Sigfox sensor is vaak Plug & Play : In 10 minuten tijd haal je de sensor uit de doos, pas je de configuratie manueel aan, en plaats je deze vervolgens op de gewenste locatie.
De metingen kunnen frequent worden doorgestuurd naar een platform via het Sigfox netwerk.
Dit tegen een maximale frequentie van +- 1 maal elke 15 minuten.
Door de openheid van onze sensoren kan elk platform of gateway gebruikt worden om de data te visualiseren. Heeft u echter geen eigen platform, dan helpen we hier graag verder mee via ons IOT Cloud Platform.
Deze sensoren worden frequent gebruikt in industriegebouwen, fabrieken, scholen, horeca, publieke plaatsen, steden, geconnecteerde gebouwen, enzovoort.
Waar plaats je een Sigfox sensor?
Je Sigfox sensoren plaats je best op 1,5 m boven de vloer op een plaats waar het signaal het gebouw / machine / … makkelijk kan verlaten. In de meeste gevallen moet het signaal tot aan een antenne raken die zich niet steeds binnen hetzelfde gebouw bevindt. Hiervoor moet het dus naar buiten raken. Om de optimale locatie van een sensor te bepalen voer je tijdens het plaatsen best enkele testen uit, en hou je er rekening mee dat het signaal zich een weg naar buiten moet zoeken. Dit kan via een raam, deur, opening,…
Heb je echter hulp nodig met het plaatsen van deze sensoren? Neem dan gerust contact met op ons op, en we helpen je met veel plezier verder!