Energiesensoren worden gebruikt om het energieverbruik te meten. Een goede kennis van hoeveel energie er verbruikt wordt is noodzakelijk om energiebesparende acties te ondernemen. Om het juiste type energie sensor te kiezen moeten er een aantal zaken gecontroleerd worden.

Energie analysers

Master Chips kan u helpen met het bepalen van de juiste energie sensoren voor uw toepassing. Wij hebben energie sensoren met verschillende uitgangen die op uw bestaande installaties kunnen aangesloten worden of die volledig standalone kunnen werken.

○ Enkelfasige stroom sensoren

○ Enkelfasige kWh meters

○ Driefasige kWh meters

Keuze van energie analysers

BEPAAL HET TYPE SPANNING

De eerste stap is weten of je met gelijkspanning of wisselspanning werkt. Bij uw thuis werkt u op wisselspanning en de algemene energievoorziening bij bedrijven is ook wisselspanning. Bij speciale toepassingen kan het echter zijn dat u op gelijkspanning werkt.

BEPAAL HET TYPE NET

Er bestaan 2 hoofdtype van netten: het enkelfasig net en het driefasig net. Het enkelfasig net bestaat uit 1 fase samen met de nulgeleider. De spanning tussen beide is 230V. Bij het driefasig net zijn er verschillende mogelijkheden. Hier is het belangrijk om te weten of de spanning tussen 2 fasen 380V of 230V is.

BEPAAL DE MAXIMALE STROOMSTERKTE

Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom er maximaal door de leidingen heen kan gaan. De gekozen energie sensor moet namelijk geschikt zijn om deze stroom aan te kunnen.