Teltonika Cellulaire Gateways

Teltonika Cellulaire Gateways

De cellulaire gateways van Teltonika zorgen voor een perfecte oplossing om uw RS232, RS485, I/O's, enz. te verbinden met het cellulaire netwerk. Je kan zo eenvoudig draadloze bruggen aanmaken, het versturen van data naar cloud platformen enzovoort.

Actieve filters

Iot gateway

Een IoT gateway is één van de sleutelelementen in een IoT ecosysteem. Het zorgt voor de communicatie tussen verschillende sensoren en remote connecties zoals het internet, applicaties of gebruikers.

Een IoT gateway zorgt ervoor dat er communicatie kan ontstaan tussen verschillende communicatie technologieën. Deze technologieën kunnen verschillend zijn in het soort communicatie, interfaces, of gebruikte protocollen. Een IoT gateway maakt de brug tussen een IoT sensor en het internet. De gateway verzamelt alle data, vertaalt de protocollen van de sensoren, en gaat deze verzenden naar een gevraagde locatie. De communicatie tussen sensoren en de gateway kan zowel draadloos als bekabeld gebeuren. Draadloze protocollen zijn bijvoorbeeld Bluetooth, WIFI, LoRa, 868, Wireless Mbus,…

Onze Iot Gateways :

○ Private Lora gateways

○ Cellulaire IoT gateways

○ Ethernet IoT gateways

○ Monnit gateways

○ W-Mbus gateways

Wat bepaalt uw keuze voor het juiste type Iot gateway?

De keuze van de best geschikte IoT gateway hangt af van het type sensoren dat gebruikt wordt. Niet elke sensor kan met elk type gateway verbonden worden. Zo kunnen LoRa sensoren enkel gegevens versturen naar een bijhorende LoRa gateway, maar kunnen bedrade sensoren bijvoorbeeld niet naar een LoRa gateway sturen. De verschillende types sensoren hebben elk voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om bij elk project af te wegen welke zaken belangrijk zijn, en welke minder belangrijk.

Master Chips kan klanten hierbij, door hun jarenlange ervaring, uitstekend bijstaan en begeleiden naar de optimale keuze voor elk project.

Enkele belangrijke punten waarmee men dient rekening te houden bij de keuze van een bepaald type IoT gateway:

○ Frequentie van binnenkomen van de data: is dit elke seconde, minuut, 10 minuten, elk uur, of slechts één maal per dag?

○ Wanneer data niet al te frequent hoeft binnen te komen (> 15 minuten) kan men kiezen voor een draadloze technologie op LoRa bijvoorbeeld. Wanneer de data frequenter moet binnenkomen is het beter te kiezen voor een andere technologie zoals Bluetooth of bedrade sensoren.

○ Gaat het over bedrijfskritische metingen of niet? Kan het kwaad als er (uitzonderlijk) wat data verloren gaat?

○ Wanneer er absoluut geen data mag verloren gaan is het steeds veiliger om toch voor een bedrade technologie te gaan. Dit geeft nog iets meer zekerheid als de draadloze technologie, hoewel deze ook al uiterst betrouwbaar is geworden.

○ Hoe kan de gateway communiceren naar het internet? Kan die via een ethernetkabel aangesloten worden op het interne netwerk, of moet deze zelf via een simkaard een internettoegang voorzien?

○ Hoeveel sensoren moeten er maximaal kunnen communiceren met één gateway? Dit kan soms van belang zijn indien er gateways een maximale capaciteit hebben.