Iot solutions bij Master Chips

Master Chips heeft vele jaren ervaring in het creëren van IoT oplossingen. Wij hebben een breed gamma aan IoT oplossingen die we vrijwel volledig onafhankelijk van elkaar kunnen integreren in uw projecten. Hierdoor krijgt uw toekomstige IoT oplossing een grote aanpasbaarheidsgraad, maar dit toch binnen de prijs van een standaard pakket!

Door de expertise die Master Chips de afgelopen jaren hierin heeft opgebouwd kunnen we de klanten met elk van deze bouwstenen verder helpen om tot een uiteindelijke IoT oplossing te komen.

Iot solutions projecten

Hieronder kan u meer info terugvinden over concrete realisaties van iot solutions projecten van Master Chips.

Iot solutions energie management

Energy management

Wilt u onderzoeken waar u energie kan besparen en hier meteen actief op inzetten? Onze Energy management oplossingen zijn alles wat u zoekt!

Iot solutions automation project

Automation project

Heeft u verschillende manuele taken die u graag wilt automatiseren? Onze Automation projects klaren de klus voor u!

Iot solutions remote control

Remote control

Wilt u vanop afstand uw processen aansturen? Onze Remote control oplossingen zorgen voor eenvoudige toegang vanop iedere locatie!

De bouwstenen van Iot solutions

Iedere IOT oplossing is een combinatie van verschillende bouwstenen. Dit gaat van de machine, het gebouw, elk andere installatie, naar de sensoren, de communicatie hiervan naar de Cloud of elke andere gegevensbron, naar het uiteindelijke platform waarop de data gevisualiseerd wordt.

Hieronder kan u meer info terugvinden over de bouwstenen van uw Iot solutions project.

Master Chips kan helpen bij het realiseren van het totale iot solutions project of bij 1 of meerdere bouwstenen.

Iot solutions iot sensoren

IoT Sensoren

De start van ieder IoT project

Iot solutions iot gateway

IoT Gateway

De communicatie tussen sensor en plaform

Iot solutions private lora gateway

Private LoRa Gateway

Verbind uw LoRa sensoren

Iot solutions iot routers

IoT Routers

Uw communicatie naar de Cloud

Iot solutions iot cloud platform

IoT Cloud Platform

Uw eigen IoT monitorings platform

Op zoek naar de juiste IoT solution? Neem nu contact op met Master Chips en we helpen het juiste product voor uw toepassing te vinden!

IoT Sensoren

Deze vormen de basis van elke IOT oplossing. Een sensor zorgt ervoor dat data automatisch kan gemeten en verstuurd worden. Master Chips heeft een uitgebreid aanbod aan sensoren die bruikbaar zijn in verschillende industrieën en via verschillende protocollen. Zo bieden we o.a. sensoren aan op LoRa, Sigfox, Nb-IOT / LTE CatM1, WIFI, BLE,… Door onze jarenlange ervaring bespreken we met de klant zijn / haar vereisten en kunnen we nadien de klant informeren over welke sensor best bij deze vereisten past.

IoT communicatie

De communicatie zorgt ervoor dat de data tot op de eind locatie raakt. Dit kan een Cloud of On Premise platform zijn, maar ook andere eindpunten zijn mogelijk.

    ○ Private LoRa gateway 

    ○ IoT Gateway

    ○ IoT Router

    ○ LoRa

    ○ Sigfox

    ○ Bluetooth

    ○ 868 MHz

    ○ …

Geen idee wat te kiezen en hierbij wat hulp nodig? Bij Master Chips geven we met plezier informatie over de voor- en nadelen van elke technologie. Op deze manier kan eenieder een optimale keuze maken op basis van correcte informatie.

IoT Platform

Aan de hand van het IoT platform kan de data van de sensoren gevisualiseerd worden. Hiermee kan men achteraf verschillende handelingen mee uitvoeren. De gevisualiseerde data kan gebruikt worden om rapporten te genereren, alarmen te versturen, automatische acties te ondernemen,… Maar ook o.a. AI en Machine Learning zijn steeds frequenter voorkomende begrippen die hierdoor mogelijk worden.

Vanuit het platform kunnen eindgebruikers wijzer worden uit de vele informatie die verzameld werd door de sensoren.

Het belang van een goed platform is hierbij uitermate groot. Zonder een platform waar de data duidelijk gevisualiseerd wordt en waar kritische zaken op een duidelijke manier worden aangetoond, heeft de eindgebruiker weinig aan de gecapteerde data.

Master Chips helpt klanten aan de hand van een uitgebreid IoT ecosysteem een optimaal platform samen te stellen. Aan de hand van de eisen van de klant kan zowel een standaard platform als een op maat gemaakte oplossing worden aangeboden. 

IoT Solutions: Van industrie naar home automation

Onze IoT oplossingen kunnen in diverse sectoren gebruikt worden. Zowel in de industrie als in de privé kunnen deze veelvuldig ingezet worden.

In de industrie kan een complete IoT oplossing uitgewerkt worden om processen, machines of gebouwen te gaan monitoren. Dit kan door een compleet gamma aan sensoren zoals onder andere temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, pulsen, dry contacts, ultrasoon, vibratie, waterdetectie,… Naast de sensoren biedt Master Chips aan de klant die dit wenst ook een totaaloplossing. We denken dan mee over het best geschikte type communicatie, platformbehoeften, uitrol van het project,… Indien nodig voorzien wij zelf de plaatsing en onderhoud van de toestellen.

In de privé kunnen deze sensoren gebruikt worden om de omgevingsfactoren in en rond het huis te monitoren. Dit gaat bijvoorbeeld over temperatuur, CO2, lichten die al dan niet aan staan, energieverbruik, waterverbruik,… Ook hier helpen we de klant indien nodig met een totaaloplossing, van sensoren tot platform.

Master Chips is uw partner om samen op zoek te gaan naar de ideale IoT oplossing. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u bijstaan vanaf het concept tot de uiteindelijke uitrol van uw IoT oplossing.

Waarom met IoT oplossingen beginnen?

De stap om met het Internet of Things te beginnen is vaak niet de makkelijkste. Waarom zou u machines, gebouwen, apparaten, voertuigen en dergelijke verbinden met het internet? Wel, omdat dit de zaken uitermate makkelijker maakt. Aan de hand van sensoren kan je een slim netwerk creëren die data gaat uitwisselen, en inzichten kan geven die voorheen niet mogelijk waren. Het helpt om toekomstige pannes van machines sneller op te sporen, personeel beter te informeren waardoor ze sneller kunnen werken, repetitieve zaken te automatiseren en zoveel meer. Eens begonnen met IoT gaat de bal aan het rollen en vinden klanten op korte termijn talloze projecten waarbij het hun kan helpen.

Enkele voordelen zijn :

    ○ Bedrijfsprocessen optimaliseren

    ○ Bedrijfskosten verlagen door de optimalisatie

    ○ Risico verlaging