EENVOUDIGE & AANPASBARE REMOTE MOGELIJKHEDEN VOOR SIEMENS PLCS

In: Automation On: Comment: 0 Hit: 632

Het mogelijk maken van remote mogelijkheden voor Siemens PLC's vereist kostbare licenties. Master Chips zag deze groeiende marktbehoefte en ging op zoek naar een oplossing die deze beperking zou omzeilen.

HIGHLIGHTS

✔ Master Chips is een distributeur van elektronische componenten op de Belgische en Nederlandse markt met meer dan 30 jaar marktervaring. Het heeft een sterke focus op IoT en M2M communicatie en connectiviteit.

✔ Het mogelijk maken van remote mogelijkheden voor Siemens PLC's vereist kostbare licenties. Master Chips zag deze groeiende marktbehoefte en ging op zoek naar een oplossing die deze beperking zou omzeilen.

Met wat hulp van ons R&D-team ontwikkelde Master Chips een aangepaste Python-code voor onze RUT955 die eindklanten eenvoudige, directe en volledig aanpasbare externe toegang tot en beheer van Siemens PLC's biedt.

DE UITDAGING - LICENTIEBEPERKINGEN

Waar technologische vooruitgang en automatisering is, is ook bureaucratie. In het geval van productielijnen komt vooruitgang in de vorm van het implementeren van mogelijkheden voor bewaking en beheer op afstand. Idealiter wordt uw vloot van PLC's op de productievloer 24/7 bewaakt en krijgt u onmiddellijk een melding als er iets moet worden gedaan. De technologie daarvoor is overal beschikbaar en heel betaalbaar, dus waarom maakt niet iedereen er gebruik van?

Het eenvoudige antwoord is de licentie. De PLC's zijn geen open-source product waaraan iedereen vrijelijk functies kan toevoegen - ze worden geproduceerd door Siemens, en het toevoegen van dergelijke mogelijkheden op afstand vereist dure licenties.

Maar wat als er een eenvoudige, betaalbare manier was waarbij de PLC's niet hoeven te worden aangepast? Wat als een externe oplossing als brug tussen u en uw PLC zou kunnen fungeren? Dit is de groeiende behoefte die Master Chips in de markt zag, en samen met Teltonika Networks hebben zij hun zinnen gezet op het creëren van een dergelijke oplossing. Het is hier dat IoT-connectiviteit zijn mouwen opstroopt en het complexe en beperkte verandert in het eenvoudige en toegankelijke.

TOPOLOGIE

DE OPLOSSING - PYTHON KRONKELT ROND HET PROBLEEM

Een van de geweldige functies van Teltonika Networks apparaten is de Package Manager, waarmee u extra software op het apparaat kunt installeren. Master Chips koos hiervoor onze RUT955 cellulaire router en kreeg hulp van ons R&D team bij het ontwikkelen van een aangepaste Python code voor de software van de router, aangezien RutOS vanaf versie 7.02 Python ondersteunt.

Met de RUT955 verbonden met een PLC via Ethernet, stelt deze code de router in staat om een brug te zijn tussen de PLC en de wereld van mogelijkheden op afstand - met behulp van Siemens eigen S7 Communicatie protocol (S7comm). S7comm loopt tussen Siemens PLC's van de S7-familie en wordt gebruikt voor het programmeren van een PLC en de toegang tot en uitwisseling van zijn gegevens. De oplossing van Master Chips maakt met name gebruik van twee instructies van S7comm: PUT voor het verzenden van gegevens en GET voor het ontvangen ervan.

Met behulp van PUT/GET-communicatie maakt deze oplossing het mogelijk de alarmen van de PLC te bewaken en acties uit te voeren naar aanleiding van deze alarmen, zoals het versturen van een SMS. Aangezien de oplossing in hoge mate aanpasbaar is, opent zij ook de deur naar gemakkelijk aanpasbare waarschuwingen voor specifieke behoeften en industriële scenario's. De eindklant kan beslissen welke alarmen ze willen monitoren, welke acties moeten worden ondernomen en hoe die acties moeten worden uitgevoerd.

De RUT955 werd niet in de laatste plaats gekozen vanwege zijn reputatie als bolwerk van hoge betrouwbaarheid en prestaties, maar ook vanwege zijn aanpassingsvermogen voor meer unieke toepassingen zoals deze. Hij levert LTE Cat 4-connectiviteit met Dual SIM failover, waardoor een onderbroken verbinding gegarandeerd is. Daarnaast zijn de seriële interfaces van de router cruciaal voor het aansluiten van eventuele extra legacy machines op de oplossing, aangezien deze doorgaans geen Ethernet-poorten hebben.

Bovendien zit de RUT955 vol met geavanceerde softwarefuncties, zoals Modbus, SNMP, TR-069, NTRIP, MQTT en meerdere VPN-diensten. Het is ook compatibel met ons Remote Management System (RMS), waardoor eenvoudige toegang op afstand tot de PLC en het op afstand lezen en schrijven van gegevens met RMS VPN mogelijk is.

Kortom, deze oplossing neemt de beperkingen van Siemens PLC's weg en biedt eenvoudige, directe en volledig aanpasbare toegang op afstand en beheermogelijkheden. De RUT955 sluit de deal door betrouwbaarheid en prestaties te garanderen. Kortom, deze router en oplossing laten u niet in de steek.

Comments

Leave your comment