Volg al uw goederen op met onze trackingapparaten!

In: Automation On: Comment: 0 Hit: 902

Volg al uw goederen op met onze trackingapparaten!

Meer dan ooit willen bedrijven de controle over alle beschikbare data, en wordt het track-and-tracen van goederen steeds belangrijker. Hiervoor ontwikkelde Ercogener, specialist in tracking devices, een toestel dat volledig zelfstandig data kan versturen. Dit toestel dient men te bevestigen op de op te volgen goederen, en zal zijn coördinaten doorsturen aan de hand van IoT technologieën als Sigfox, Lora, LTE-M1 of NB-IoT, maar ook 2G of 3G behoren tot de mogelijkheden.

Het principe?

De apparaten van 90 x 65 x 35 mm met interne batterij dient men te bevestigen aan de goederen die u wil opvolgen. Dit kan een pallet, container, gereedschap, rollend materiaal,… zijn. Allereerst dient men deze apparaten in te stellen. De instellingen hiervan zijn afhankelijk van het gekozen netwerk en portaal die men wil gebruiken. Het blijft steeds mogelijk een eigen systeem te ontwikkelen om deze data op te halen en te visualiseren, maar er bestaan vandaag reeds vele softwareplatformen die deze data kunnen visualiseren.

Een belangrijk aspect van deze trackingvorm, is dat de GPS-signalen niet voortdurend worden uitgezonden. Dit zou nefast zijn voor de batterij. De bedoeling is om elke keer er beweging gedetecteerd wordt een signaal te verzenden, vervolgens tijdens de beweging na vaste tijdsintervallen een signaal te versturen, en tot slot een signaal te verzenden wanneer er stilstand gedetecteerd wordt. Met een technologie als Sigfox kunnen er maximaal 144 signalen per dag verstuurd worden, wat gelijk is aan 1 signaal elke 10 minuten. Tegen 12 signalen per dag hebben deze batterijen een levensduur van ongeveer 5 jaar.

Naast tracking kunnen deze apparaten tevens gebruikt worden om bijkomende data te verzamelen. Zo behoren temperatuurmetingen, impulstellingen, druklevel metingen,… tot de opties. Hierdoor wordt het mogelijk om vanop afstand te monitoren en nieuwe systemen te ontwikkelen.

Onze voordelen

Omwille van de lange ervaring van Ercogener binnen het trackingdomein behoren deze trackers tot de beste van de markt. Dit resulteert in enkele voordelen :

Robuuste behuizing

IP68 – IP69K waterproof

Tot IK09 Shock resistent

Lange levensduur van de batterij

Batterijaansluiting via fiche, niet via veren dus geen kans op oxidatie of trillingsproblemen

Beschikbaar via verschillende netwerken

Gepatenteerde anti-diefstal houder

Geofencing

Koppeling met beacon technologie om ook aan indoor positionering te doen (*)

(*) momenteel in ontwikkeling

Wenst U graag meer informatie over deze producten? Contacteer ons gerust, of bekijk alvast onze productfiche hieronder.

ONTDEK HIER HOE JE WIRELESS SENSOREN AAN EEN BESTAANDE INSTALLATIE KAN TOEVOEGEN

Comments

Leave your comment